Maissoep

  • Biologisch, Soep
  • 10-20 min.

Heerlijk zoete maaltijdsoep (vegan)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 grote aardappelen

- 1 potje maiskorrels

- 1 blikje kokosmelk

- zakje cashewnoten

- 1 bosje lente uitjes

- 1 bouillonbloje

- 2 sjalotjes

- beetje zonnebloemolie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Voorbereiding

- snipper de sjalotjes

- schil de aardappelen en snij deze in blokjes

Bereidingswijze

- roerbak de sjalotjes in een soeppan totdat deze glazig beginnen te worden. (Blijf roeren met een houten spatel, anders branden ze aan!)

- Blus af met een halve liter water.

- Voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.

- Voeg de aardappelen toe en laat de aardappelen in 10 minuten gaar koken.

- Snij intussen de lente ui in ringen en roerbak deze in een koekenpan tot het bruin begint te kleuren.

- Voeg de cashewnoten bij de lente uitjes en rooster deze lichtjes.

- Als de aardappelen gaar zijn, voeg de maiskorrels toe met het sap uit het potje.

- Doe de soep over in een blender en maak de soep fijn.

- Doe de soep weer over in de soeppan en warm deze goed door.

- Voeg het blikje kokosmelk toe en warm dit goed door.

- Voeg als laatste de lente ui en de cashewnoten toe.

Serveertip

Heerlijk met tortillachips met een (zelfgemaakte) guacamole dipje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joke74 avatar
joke74

Doorsturen

Home Recepten