Maissoep
- Biologisch, Soep
- 10-20 min.
Heerlijk zoete maaltijdsoep (vegan)
Ingrediënten 2 personen
- 2 grote aardappelen- 1 potje maiskorrels
- 1 blikje kokosmelk
- zakje cashewnoten
- 1 bosje lente uitjes
- 1 bouillonbloje
- 2 sjalotjes
- beetje zonnebloemolie om in te bakken
Benodigdheden
blenderVoorbereiding
- snipper de sjalotjes
- schil de aardappelen en snij deze in blokjes
Bereidingswijze
- roerbak de sjalotjes in een soeppan totdat deze glazig beginnen te worden. (Blijf roeren met een houten spatel, anders branden ze aan!)
- Blus af met een halve liter water.
- Voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
- Voeg de aardappelen toe en laat de aardappelen in 10 minuten gaar koken.
- Snij intussen de lente ui in ringen en roerbak deze in een koekenpan tot het bruin begint te kleuren.
- Voeg de cashewnoten bij de lente uitjes en rooster deze lichtjes.
- Als de aardappelen gaar zijn, voeg de maiskorrels toe met het sap uit het potje.
- Doe de soep over in een blender en maak de soep fijn.
- Doe de soep weer over in de soeppan en warm deze goed door.
- Voeg het blikje kokosmelk toe en warm dit goed door.
- Voeg als laatste de lente ui en de cashewnoten toe.
Serveertip
Heerlijk met tortillachips met een (zelfgemaakte) guacamole dipje.