1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. PICCALILLY

PICCALILLY

  • Engels, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2005

Ingrediënten


1 kg verse soepgroenten (fijngesneden)
zout
1 liter kruidenazijn
1 dl droge sherry
1 dl gembersiroop uit een potje
6 gemberbolletjes, uit een potje en zeer fijn gehakt
60 g gezeefde bloem
1, 5 tl pikante kerriepoeder (Madras)
4 tl mosterdmeel (Colmans)
1 el bruine basterdsuiker
4 el zonnebloemolie



Niet uit een potje, maar zelfgemaakt, dat smaakt nog steeds beter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de soepgroenten in ruim koud water.
Laat de groenten in een vergiet uitlekken.
Breng enkele liters water aan de kook en voeg per liter water 1 tl zout toe.
Dompel de soepgroenten niet langer dan 1 minuut onder in het kokende water.
Laat ze daarna opnieuw uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. (plaats de zeef op een tochtige plek)

Bereidingswijze

Breng de azijn langzaam aan de kook.
Meng in een kom bloem, kerriepoeder en mosterdmeel.
Voeg sherry en gembersiroop toe en roer alles tot een volkomen glad mengsel.
Giet het mengsel eventueel nog door een fijne zeef.
Roer het mengsel door de kokende azijn.
Temper de warmtebron.
Blijf zolang roeren tot een volkomen gladde saus is verkregen.
Voeg er suiker en 2 el olie aan toe.
Laat de saus daarna nog 10 min sudderen.
Schep de soepgroenten en de gehakt gember erdoor.
Laat er dan nog even de kook overkomen.

Serveertip

Doe de piccalilly over in zorgvuldig schoongemaakte (jam)potjes.
Strijk het oppervlak glad met de bolle kant van een lepel en schenk er een dun laagje olie over (voorkomt het indrogen).
Sluit de potjes luchtdicht af en voorzie ze van etiketten met vermelding van inhoud en datum.
De piccalilly is, mits bewaard op een koele, luchtige en bovenal donkere plek slechts een maand houdbaar.
Na een week smaakt ze al heel goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top