1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Basilicum-eirolletjes

Basilicum-eirolletjes

  • Nederlands, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2005

Ingrediënten


Voor circa 30 stuks.
Laat een witbrood door de bakker in de lengte in plakken snijden, zodat er lange plakken ontstaan. Verwijder de korsten van 5 broodplakken en rol ze met de deegroller nog iets uit. Kook 6 eieren in circa 7 minuten hard, laten afkoelen, pellen en fijnprakken. Meng de eieren met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie en wat zout en peper. Bestrijk de broodplakken met het eimengsel. Verdeel hierover basilicumblaadjes en rol het brood vanaf de smalle kant op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en draai dit stevig aan. Laat de rolletjes circa 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd ze voor het serveren in dunne plakjes.

Bevat per stuk 70 calorieen.



Het leuke van zo?n high coffee is dat je lekker kunt proeven van allerlei kleine hapjes. Van deze broodrolletjes bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Basilicum-roomkaasrolletjes.

Voor circa 30 stuks.
Neem hiervoor een bruinbrood en bewerk dit als het witbrood voor de basilicum-eirolletjes. Roer 200 gram verse roomkaas los en roer er 2-3 eetlepels volle melk, zout, peper en 4 eetlepels fijngesneden basilicum door. Bestrijk het brood met het roomkaasmengsel en verdeel hierover 1 of 2 in heel dunne plakjes gesneden avocado. Rol de rolletjes op volgens het recept voor de basilicum-eirolletjes.

Bevat per stuk 72 calorieen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top