Turky cobb salad
- Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-03-2005
Elle 3-2003
Ingrediënten 4 personen
olijfolie; 4 plakjes gerookt ontbijtspek; 2 avocado's; 1 grote krop botersla; 6 rijpe roma tomaten, in partjes; 500 g gare kalkoenfilet, in dikke repen, op kamertemperatuur; 2 hardgekookte eieren, in 4 parten; 100 g roquefort, in dunne plakjes of verkruimeld; Voor de romige citroendressing: 250 ml creme fraiche; sap van 1 citroen; handje bieslook, fijngekniptBereidingswijze
Bak in wat olijfolie het spek knapperig, maar niet bros. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees er met een theelepel uit. Verdeel spek, sla, tomaten, kalkoen, eieren, kaas en avocado over vier borden. Klop voor de dressing in een kom de creme fraiche met het citroensap geod door elkaar. Meng het bieslook erdoor en schep de dressing over de salade
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties