1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tuinbonensalade

Tuinbonensalade

  • Spaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2005

Ingrediënten 4 personen


450 g tuinbonen (diepvries)
1 handvol grofgeraspte pecorino
1 citroen, geperst en schil geraspt
scheut extra vergine olijfolie
1 handvol verse munt, fijngesneden
zeezout
75 g Pata Negra (Spaanse ham), in grove stukken gescheurd


Verder heb je nodig


Vijzel


Recept van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de tuinbonen ca. 1 min. in kokend water. Haal het velletje van de bonen wanneer ze wat afgekoeld zijn. Stamp de helft van de bonen grof in de vijzel. Meng ze met de andere helft van de bonen, de pecorino, het citroensap, de olie en wat fijngesneden munt. Breng het gerecht op smaak met zout en serveer het met de ham, citroenrasp en de rest van de munt erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top