1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Tomatensalade met ei en komijn

Tomatensalade met ei en komijn

Door: henny_b_b

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2005

Ingrediënten 4 personen


8 pomodori-tomaten, in plakken
1 rode ui, in dunne halve ringen
6 el (milde) olijfolie
2 el rode- of wittewijnazijn
1-2 el komijnzaad (of djinten)
1/2 tl zout
1 tl suiker
4 eieren, hardgekookt
zeezout om te bestrooien


Verder heb je nodig


Vijzel


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schep de tomaten en de uien om met 1 el olijfolie en 1 el azijn. Verhit een Koekenpan (zonder vet) en rooster het komijnzaad ca. 1 min. tot het geurt. Stamp in een vijzel de helft van het komijnzaad met het zout en de suiker fijn. Roer de rest van de olie en azijn met het komijnmengsel tot een dressing. Meng de dressing met de tomaten en de uiringen. Snijd de eieren in partjes. Schik de partjes ei op de tomatensalade en bestrooi met wat grof zeezout en de rest van het geroosterde komijnzaad.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top