600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 paprikas (rood en groen)
2 eetlepels bloem
1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperziebonen
Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een Braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.
Lekker met rijst.
Rudolph
petdi58 11-11-2017
Toprecept!!
kooktgraag 09-08-2016
Hans, als je bovenaan de beschrijving leest, dan wordt de achternaam van Rudolph ook genoemd.
ToonHoger 03-07-2016
Vandaag gegeten; we hebben gesmuld. helemaal toen we het mengsel hadden aangemaakt met Dureya; dan is het sap niet zo dun.
hans3333 23-02-2016
er staat niet bij welke Rudolph, kan net zo goed " rudolph the red nosed reindeer " kunnen zijn , die ik overigens nog nooit gezien heb , hij zou toch niet in die goulash zi,,,
hans3333 23-02-2016
Als dit 1 op 1 komt van bb , dan pleegt rudolfje kookwolfje, dus plagiaat 😆