Hongaarse Goulash Van Rudolph

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2005
  • Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

  • Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

  • Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

    Hongaarse Goulash Van Rudolph

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram doorregen runderlappen
10 eetlepels olijfolie
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 paprikas (rood en groen)
2 eetlepels bloem
1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
1 deciliter rode wijn
2 deciliter Rundvleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappelen
250 gram sperziebonen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een Braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.

Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken.

Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen.
Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Bron

Rudolph

Serveertip

Lekker met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

petdi58 avatar
petdi58 11-11-2017

Toprecept!!

kooktgraag avatar
kooktgraag 09-08-2016

Hans, als je bovenaan de beschrijving leest, dan wordt de achternaam van Rudolph ook genoemd. :P

ToonHoger avatar
ToonHoger 03-07-2016

Vandaag gegeten; we hebben gesmuld. helemaal toen we het mengsel hadden aangemaakt met Dureya; dan is het sap niet zo dun.

hans3333 avatar
hans3333 23-02-2016

er staat niet bij welke Rudolph, kan net zo goed " rudolph the red nosed reindeer " kunnen zijn , die ik overigens nog nooit gezien heb , hij zou toch niet in die goulash zi,,,

hans3333 avatar
hans3333 23-02-2016

Als dit 1 op 1 komt van bb , dan pleegt rudolfje kookwolfje, dus plagiaat 😆

zizypha avatar
zizypha 23-02-2016

[img]http://images.smulweb.nl/smilies/5.gif[/img] Ehm ik mis wel een specificatie van die 6.5. Of is dat voor Rudolph?

ankie43 avatar
ankie43 23-02-2016

Heb je haar weer met haar cijfers.

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 22-02-2016

Een 6,5

judithwelleman avatar
judithwelleman 04-11-2015

lekker ik zocht al een goed recept voor Goulash neem recept mee groet Judith

Yohann avatar
Yohann 12-06-2015

Je mag het natuurlik het recept van Rudolf noemen, maar het recept is woordelijk overgenomen uit: "Van piepers tot pasta", het kookboek van Blue Band.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten