Dame Blanche

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.

De klassieker onder de ijscoupes, waarmee je een diner in stijl afsluit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het roomijs:
? 3 eierdooiers,
? 100 g fijne suiker,
? 10g vanillesuiker,
? 250 cc volle melk,
? 200 cc room.
Voor de chocoladesaus:
? 125 g pure chocolade,
? 200 cc water,
? 1,5 theelepel vanillesuiker,
? 2 eetlepels slagroom,
? klontje roomboter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
IJsmachine

Bereidingswijze

Roomijs:
Klop de eierdooiers, de fijne suiker en de vanillesuiker licht en schuimig. Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom.
Het basisroomijs kan worden vermengd met 40 g gehakte walnoten/hazelnoten, 40 g grof gehakte pure chocolade of 8 g kaneel.
Voeg het ingredient halverwege de bereidingstijd toe aan de kom. De kaneel kan worden gemengd met de eierdooiers.
Chocoladesaus:
Breek de chocolade in stukjes en breng deze met het water aan de kook. Laat dit 20 min. zachtjes koken. Voeg de vanillesuiker, slagroom en roomboter toe. Roer tot er een glad mengsel ontstaat.

Serveertip

Serveren in een coupe met een bisquitrolletje, een muntblaadje, slagroom en gehakte hazelnoten. Verdeel de warme chocoladesaus over het gerecht. Direkt serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peterbardoul avatar
peterbardoul

Doorsturen

Home Recepten