1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met trostomaten, basilicum en citroensaus

Kabeljauw met trostomaten, basilicum en citroensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2005

Ingrediënten 4 personen



4 kabeljauwfilets van 200 gr
12 basilicumblaadjes
2 tl gemalen witte peper
3 trostomaten, grof gehakt
Sap van 2 citroenen
2 tl fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker
2 el olijfolie



Super simpel en toch heel leuk en lekker om zo te serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Doe voor de sauscitroensap, witte peper en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
Spoel de filets af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de filets 2 minuten aan een kant. Draai de vis om en temper het vuur naar lang of halfhoog. Bak nog 3-4 minuten, schep de tomaat om met de basilicum en verdeel dit over vier borden. Schik hierop de vis en lepel er de dressing over. Serveer met rucola salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top