Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Limburgse Rijstevlaai

Limburgse Rijstevlaai

Door: heleen4

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 vlaaibodem
1 pot vruchten (of vers)
6 dl melk
50 g suiker
2 eieren
2 theelepels vanillesuiker
1 eetlepel custardpoeder
200 ml slagroom
100 g Lassie Dessertrijst


Verder heb je nodig


Oven


Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. 1. Verwarm de oven voor op 200?C.

2. 2. Breng de melk met de rijst en de helft van de suiker al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag Controleer na 8 minuten of de rijst gaar is. Roer de vanillesuiker en de custardpoeder erdoor.

3. 3. Breek de eieren voorzichtig en scheid de dooiers van het eiwit. Doe de rest van de suiker bij de dooiers, klop dit tot een schuimende massa en roer het door de rijstepap. Klop het eiwit in een goed ontvette kom stijf en lepel dit door de pap.

4. 4. Verdeel de pap gelijkmatig over de vlaaibodem en zet de vlaai 30 minuten in de oven. Laat de vlaai afkoelen, klop de slagroom en verdeel de vruchten en de slagroom erover. Ook lekker met chocoladeschaafsel in plaats van vruchten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top