Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gefrituurde kipreepjes op tomatencarpaccio

Gefrituurde kipreepjes op tomatencarpaccio

Door: ria1205

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2005

Ingrediënten 4 personen


4 el sesamolier el natuurazijn2 el sojasaus6 trostomatenzout en peper1 tl djahe(gemalen gemberwortel)2 grote kipfilets30gr bloem4 verse takjes koriander1 tl sambal


Verder heb je nodig


Frituurpan en keukenpapier.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Frituurpan verwarmen op 180 gr. Olie, azijn, sojasaus en sambal tot een dressing roeren. Tomaten wassen en in zeer dunne plakjes snijden(kapjes niet gebruiken). Tomatenplakjes op vier borden schikken en bestrooien met zout, peper en djahe. Kipfilets dwars op draad in reepjes van ca halve cm dik snijden. Reepjes bestrooien met zout en peper en door de bloem wentelen(overtollige bloem eraf kloppen). Dressing over tomaten scheppen. Kipreepjes in ca 2 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Reepjes over tomaat verdelen en koriander boven gerecht fijnknippen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria1205
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top