Franse Vissoep

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2005

Sommigen noemen het Bouillabaisse, maar daar is dit te Hollands voor

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 1 prei, 2 stengels bleekselderij, 1 bosje peterselie, 6 eetlepels olijfolie, 0,5 liter tomatensap, 0,5 liter visbouillon, 1 glas rode wijn, 600 gram wijtingfilet, 3 vleestomaten, 1 eetl. tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan

Voorbereiding

pel de ui en snipper deze, maak deknoflookteentjes schoon en snijd ze in dunne plakjes, schil de winterwortel en snijd deze in plakjes, verwijder het lelijke groen van de prei en snijd deze in ringen, snijd de bleekselderij in schijfjes, snipper de peterselie, snijd de vleestomaten in stukken, verdeel de visfilet in stukken

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook, de wortel, de prei en de peterselie aan, voeg dan de tomatensap, de bouillon en de rode wijn toe, laat dit een half uurtje pruttelen, voeg dan de stukken vis, de tomatenen de tomatenpuree toe, laat dit in 10 minuten gaar worden.

Serveertip

heet serveren met geroosterd bruin stokbrood

Laatste reacties

Thea5200 avatar
Thea5200 10-06-2011

Ik heb hem gemaakt met pangasiusfilet, heeerlijke soep, aanrader.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten