Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Door: kustgast

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwmoten (van 250 a 300g)
4 uirn
? takje tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 citroen
100g boter (roomboter)
1dl droge witte wijn
peper
zeezout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui in ringen snijden.
De bodem van een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel beleggen met de uiringen, de tijm en het laurierblad.
Daarop de vis schikken met op iedere moot een schijf citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees)
Overgieten met de wijn. De rest van de boter, in vlokjes, op de vis leggen.
10 a 15 minuten laten smoren in een matige warme oven (170? - gasstand 2-3)
Serveren in de Ovenschaal.

Serveertip

Opdienen met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kustgast
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top