1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Door: kustgast

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwmoten (van 250 a 300g)
4 uirn
? takje tijm
1 blaadje laurier
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 citroen
100g boter (roomboter)
1dl droge witte wijn
peper
zeezout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui in ringen snijden.
De bodem van een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel beleggen met de uiringen, de tijm en het laurierblad.
Daarop de vis schikken met op iedere moot een schijf citroen (ontpit en geschild tot op het vruchtvlees)
Overgieten met de wijn. De rest van de boter, in vlokjes, op de vis leggen.
10 a 15 minuten laten smoren in een matige warme oven (170? - gasstand 2-3)
Serveren in de ovenschaal.

Serveertip

Opdienen met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kustgast
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top