1. Home
  2. Recepten
  3. Kerstboomsandwich

Kerstboomsandwich

Door: jacoba_b

  •  , Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 casinobrood, 8 blaadjes krulsla, 4 plakjes gerookte zalm, 4 plakjes jonge kaas, 8 plakjes komkommer, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zachte boter of margarine, 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook.


Verder heb je nodig


4 satestokjes met (kerst)versiering.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Gebruik 4 maten stervormige uitstekers. Steek uit de broodsneetjes sterren in de diverse maten, van elke maat 4 stuks. Halveer de blaadjes sla. Scheur 4 slablaadjes nog wat kleiner.Steek uit de zalm met de grootste stervorm ook sterren. Steek uit de plakjes kaas met de middelste stervorm sterren. Steek uit de plakjes komkommer met de kleinste stervorm sterren.

Bereidingswijze

Leg op 4 bordjes een grote broodster. Bestrijk deze met mayonaise. Leg er een groot blaadje sla op, vouw het een beetje, zodat de krulrand net uitsteekt. Leg hierop een zalmster. Neem 4 kleinere broodsterren en bestrijk deze met zachte boter en beleg met een blaadje sla en een stervormig kaasplakje. Neem 4 nog kleinere broodsterren en bestrijk deze met roomkaas en beleg met sla en 2 komkommersterren. Leg de sterren van klein naar groot op elkaar. Eindig met de kleinste broodster. Draai bij het stapelen de sterren steeds een beetje, zodat de punten verspringen. Steek door elk ?boompje? een satestokje waarop je een kerstversiering hebt gemaakt.Deel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top