rodekoolschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Zelfs kinderen die niet van rode kool houden, zullen dit gerecht toch met smaak opeten. Het zijn de nasikruiden en kaaspuree die het 'm doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
350 g gehakt; zakje nasikruiden (gebruik ervan naar smaak); aardappelpuree; kaas; grote pot rodekool met appel; paneermeel

IN PLAATS VAN DE AARDAPPELPUREE EN KAAS KUN JE OOK KANT EN KLARE AARDAPPEPUREE MET KAAS VAN MAGGIE GEBRUIKEN, DAN HEB JE ONGEVEER 3 PAKJES NODIG
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul en roer op het laatst (een deel van) de nasikruiden erdoor. Maak de aardappelpuree (van verse aardappels of een pakje) en voeg de geraspte kaas toe. Verdeel in en grote ovenschaal het gehakt, de rode kool en de aardappelpuree. Bestrooi de puree met wat paneermeel vor een krokant korstje. Verwarm het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven.

Serveertip

Voor een frisse variant gebruik je verse schijfjes appel.

Recept uit Ouders van Nu

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten