Gebakken visfilet
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Gebakken (forel)filet met een heerlijke saus met pijnboompitten en martini
Ingrediënten 2 recipe.people
2 visfilets (Forel is erg lekker, maar anders kan ook),1/3 cup (80 ml) pijnboompitten,
1/4 cup (65 ml) witte martini,
boter en olie,
halve citroen,
peterselie,
bloem,
peper en zout,
Benodigdheden
grote koekenpanVoorbereiding
De visfilets door de bloem halen
Bereidingswijze
Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en olie in de pan. Als het schuim weg is, de filets bakken (3 minuten elke kant). Eventueel peper en zout toevoegen.
Filets uit de pan. Citroen uitknijpen in het vet, de martini erbij en de pijnboompitten en wat perterselie. Even laten indikken en over de vis serveren.
Serveertip
Met gepofte aardappel