snelle witlof uit de wok

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Een lekkere en snelle groenteschotel met een Italiaans tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 flinke struiken witlof, 1 prei, half bakje champignons, teentje knoflook, italiaanse keukenkruiden, zout en cayennepeper naar smaak, olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote koekenpan, scheplepel

Voorbereiding

Was de witlof en de prei en veeg de champignons schoon. Snijd de witlof in brede repen en de prei in smalle reepjes. De champignons gaan in plakjes (niet te dun!). Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Flinke scheut olijfolie in de wok of koekenpan heet laten worden. Fruit de knoflook even aan en doe de champignons erbij. Laat ze even kleuren. Dan de prei en witlof erbij en het geheel op een hoog vuur goed omscheppen totdat de witlof iets zacht begint te worden. Italiaanse kruiden erover, zout en cayenne peper naar smaak en nog even omscheppen. Serveer direct voordat de groente te slap en te nat wordt.

Serveertip

Lekker bij een gekookte aardappel en een vleesvervanger of een stukje vlees waar weinig jus bij zit.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

henrike31 avatar
henrike31 01-10-2006

Hai Marjolein, D?t ga ik vanavond een proberen! Ik neem je recept dan ook mee. Dank je! x Henrike

orphan avatar
orphan 17-03-2005

Hoi, ik heb jouw recept meegenomen. Dank je wel. Groetjes Bianca.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten