1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. Kaassalade met 'vliegenzwam'

Kaassalade met 'vliegenzwam'

  • Kinderkeuken, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Ingrediënten 4 personen



4 eieren
1 appel
3 lp citroensap
2 augurken
200 gr belegen kaas(stukjes of plakjes)
150 gr boterhamworst
4 kleine tomaten
1 tube mayonaise
1 theelp mosterd
peper en zout



Leuk voor de kinderen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de eieren hard in 10 min in water met een beetje zout.
Zet ze als ze hardgekookt zijn onder de koude kraan.
Ze schrikken dan zodat ze gemakkelijker gepeld kunnen worden.
Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Sprenkel er 1 lp citroensap over zodat de appel niet bruin wordt.
Snijd de augurk,de kaas en de worst in smalle reepjes.
Snijd de kapjes als een hoedje van de tomaten.

Bereidingswijze

Meng de appel met de augurk,kaas en worst.
Verdeel dit mengsel als een bergje over 4 borden.
Zet daarop het gekookte ei.
Hol de tomatenkapjes iets uit met een spits lepeltje en zet ze als een hoedje op het ei.
Spuit kleine stippen mayonaise op de tomaat.
Maak van 3 lp mayonaise,2 lp citroensap.1 theelp mosterd en peper en zout een sausje.
Serveer dat apart bij de salade.

Serveertip

Je kunt de salade nog uitbreiden met sla en partjes tomaat.
Strooi wat geknipte tuinkers over het bord zodat het net een grasveldje lijkt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top