1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Farfalle met verse zalm

Farfalle met verse zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2005

Ingrediënten 2 personen


200 gram Farfalle (strikjespasta)
2 lente-uitjes
1 klein rood pepertje zonder zaadjes
2 zalmfilets (vers/diepvries)
50 ml visfond (potje)
250 ml slagroom
3 el gezeefde tomaten (blik)
citroen/limoen sap
maizena
koude boter
stukje parmezaanse kaas (hoeft niet per se)
olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


Snijplank, scherp mes, hoge koekepan (voor de zalm EN saus)


Fantastisch recept uit de Metro van vrijdag 11 maart 2005. Het standaard recept is voor 2 personen, heb het zelf voor 5 gemaakt met wat extra toevoegingen en werkte ook goed!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook eerst de pasta in ruim water met zout en een scheutje olijfolie beetgaar.

Fruit de uitjes ondertussen met de fijngesnipperde peper en 2 el olijfolie.
Leg hierop (!) de zalmiflets en bak ze 2 minuten aan beide kanten.
Neem de zalm uit de pan, leg ze zolang op een bord en strooi er wat zout over.
Schenk de visfond met slagroom en gezeefde tomaten bij de lente-uitjes in de koekepan. Laat dit sausje tot ongeveer de helft inkoken.
Wanneer de saus te dun is, kan men deze indikken met wat maizena.
Breng hierna de saus op smaak met wat citroen- of limoensap, zout en peper.
Je kan de zalm in de saus terugleggen, maar op een bord even in de oven of magnetron is ook goed.
Klop de saus ondertussen goed door met een stuk koude boter.

Serveertip

Schep de farfalle in een diep bord.
Leg hier bovenop de zalm. Schenk de saus over de vis en schaaf er als extra wat parmezaanse kaas over (zonder smaakt ook goed!)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nielzos


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nielzos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top