Salade met kumquats

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.

hebben een sterke kruidig pittige smaak.
Leuk en lekker als borrelhapje

Deel dit recept

Ingrediënten
400 Gr. bloemkool, in roosjes
4 Tomaten, in partjes
4 Lente-uitjes, in dunne ringen
6 Eetl. kikkererwten (blik), uitgelekt
4 Kumquats, in plakjes
20 Zwarte olijven, zonder pit
100 Gr. waterkers
100 Gr. frisee salade, in stukken
100 Gr. verse geitenkaas
2 Eetl. geroosterd sesamzaad

Voor de dressing:
1 - 2 Eetl. citroensap
Zout
Cayennepeper
Snufje suiker
4 Eetl. olijfolie
1 Eetl. walnootolie
2 - 3 Eetl. korianderzaad
2 Eetl. geroosterde sesamzaad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout in 4 - 5 minuten beetgaar.
Spoel de bloemkool met koud water af en laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Meng met de tomaat, lente-ui, kikkererwten, kumquats en zwarte olijven.
Voeg de waterkers en de frisee toe en meng de geitenkaas voorzichtig door de salade.
Meng alle ingredienten voor de dressing en schenk over de salade.
Strooi het sesamzaad erover.

Serveertip

Serveer ze in z?n geheel of doormidden gesneden met bijvoorbeeld kaas of worst op een prikkertje.
U kunt ze ook in schijfjes door een salade mengen of deze salade ermee versieren.
Feestelijk toetje:
Een bolletje roomijs versierd met schijfjes kumquat en partjes mandarijn met een scheutje Grand Marnier en geraspte chocolade erover gestrooid. In een vruchtenbowl geven ze aroma aan het vruchtensap, zeker als u de bowl een aantal uren laat trekken.
Probeer eens warme gluhwein met een paar schijfjes kumquat erin mee verwarmd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine1941 avatar
ghislaine1941

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten