1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Kalkoen
  5. Kalkoen gevuld met appel en tijm

Kalkoen gevuld met appel en tijm

  • Engels, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2005

Ingrediënten


100 gr boter *
1 ui, gesnipperd *
1 friszure appel, in stukjes *
1 el tijm *
500 gr saucijsjes/braadworst, zonder vel *
1 kalkoen ca 2,5 kg op kamertemperatuur *
zout * versgemalen peper *
100 gr ontbijtspek



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appel en tijm 4 minuten. Meng dit door het saucijzenvlees. Vul hiermee de buikholte van de kalkoen en steek de opening dicht met cocktailprikkers. Bekleed een braadslede kruislings met 2 grote stukken aluminiumfolie en leg de kalkoen erin. Verdeel de rest van de boter, zout, peper en plakjes spek over de kalkoen en vouw het folie rond de kalkoen dicht.

Bereidingswijze

Braad de kalkoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 ?C, schakel de oven terug tot 175 ?C en braad nog 2 uur. Verwijder folie en spek en braad de kalkoen op 200 ?C in nog 20-30 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Lekker met frieten, broccoli en appelcompote.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top