franse uiensoep

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote uien in ringen gesneden.
1 teentje knoflook gesnipperd.
1 eetlepel bloem
40 gram boter.
11/4 liter bouillon.
peper en zout.
100 gram graspte kaas.
stokbrrod.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 373,75 kcal
Koolhydraten 40,72 g
Eiwitten 16,03 g
Vetten 15,32 g
Benodigdheden

ovenvaste soepkommen.

Voorbereiding

verwarm de boter in een pan en voeg de uien en de knoflook toe.
fruit het tot het lichtgeel is.
voeg dan de bloem toe en laat deze ook kleuren.verwarm het geheel goed door.
verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

schenk nu geleidelijk de bouillon erbij onder voortdurend roeren en laat hem 20 min.zachtjes pruttelen.voeg peper en zout naar smaak toe.
snijd van het stokbrood plakjes en rooster deze.
schep de soep in de kommen leg op iedere kom een sneetje brood en strooi er de geraspte kaas op.
laat ze dan in de oven gratineren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rita-kip avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten