1. Home
  2. Recepten
  3. Franse kaas
  4. franse uiensoep

franse uiensoep

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2005

Ingrediënten 4 personen


4 grote uien in ringen gesneden.
1 teentje knoflook gesnipperd.
1 eetlepel bloem
40 gram boter.
11/4 liter bouillon.
peper en zout.
100 gram graspte kaas.
stokbrrod.


Verder heb je nodig


Ovenvaste soepkommen.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de boter in een pan en voeg de uien en de knoflook toe.
fruit het tot het lichtgeel is.
voeg dan de bloem toe en laat deze ook kleuren.verwarm het geheel goed door.
verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schenk nu geleidelijk de bouillon erbij onder voortdurend roeren en laat hem 20 min.zachtjes pruttelen.voeg peper en zout naar smaak toe.
snijd van het stokbrood plakjes en rooster deze.
schep de soep in de kommen leg op iedere kom een sneetje brood en strooi er de geraspte kaas op.
laat ze dan in de oven gratineren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rita-kip


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rita-kip
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top