Sardinesandwich

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 el mayonaise

3 el tapenade van gedroogde tomaatjes

1/2 citroen, geperst

1/2 zak veldsla (a 75 g)

1 blikje sardines

versgemalen zwarte peper

2 geroosterde paprika's (uit pot), in repen

6 sneetjes donker volkorenbrood

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier

Voorbereiding

In kom mayonaise mengen met tapenade en 1-2 el citroensap. Sardines droogdeppen met keukenpapier, opensnijden en openklappen (graatjes hoeven niet verwijderd te worden). Sardines besprenkelen met wat citroensap en peper erboven malen. Paprika laten uitlekken en in repen snijden.

Bereidingswijze

Sneetjes brood krokant roosteren en royaal bestrijken met mayonaisemengsel. Over 4 sneetjes veldsla verdelen. Hierop repen paprika en sardines leggen en er 2 stapels van maken. Afdekken met laatste sneetjes, met mayonaisekant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten