1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Meringue
  6. Appel-abrikozen meringue

Appel-abrikozen meringue

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2005

Ingrediënten


4 eiwitten * 2 eetlepels poedersuiker * 150 gr gedroogde abrikozen * 1 eetlepel witte basterdsuiker * 500 gr appelmoes (uit pot)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.

Bereidingswijze

Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen. Laat de abrikozen uitlekken. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree. Roer de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien meteen op.

Serveertip

Tips:

Vervang de stijfgeklopte eiwitten door verkruimelde kant-en-klaar gekochte meringues. Bestrooi het appelmoesmengsel, dat niet meer onder de ovengrill hoeft te worden gezet, met deze kruimels. De knapperige kruimels kunnen ook vlak voor het opdienen door het appelmoesabrikozenmengsel worden geroerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top