Chocoladeboterkoek met gember

  • Goedkoop en snel, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2005

Dit is o zo makkelijk, maar o zo lekker!! Erg hoog jammie gehalte!!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 boterkoek, 125 gram stemgember, 100 gram pure chocolade, 2 eetlepels koffieroom, poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier, dienblad

Bereidingswijze

Hak de gember fijn. Breek de chocolade boven een steelpannetje met een dikke bodem in stukjes. Voeg de room toe. Verwarm de chocolade al roerende op heel zacht vuur tot een gladde saus. Leg de boterkoek op een stuk bakpapier op een dienblad. Bestrijk de koek met een glad mes met een dikke laag chocolade. Bestrijk ook de zijkant, zodat de hele koek bedekt is met chocolade. Verdeel de fijngehakte gember over de bovenkant van de koek. Leg de boterkoek op een koele plaats (bijvoorbeeld de koelkast) en laat de chocolade hard worden. Verwijder het bakpapier voorzichtig en leg de boterkoek op een platte schaal. Om het af te maken een beetje poedersuiker er over heen strooien.

Serveertip

VARIATIE:
de gember is te vervangen door gewelde abrikoosjes!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten