INDISCHE GEHAKTTAART

  • Indonesisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.


het gerecht is wel ietsjes duurder... sorry..
maar boodschappen moeten natuurlijk wel gehaald worden

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen

1 winterwortel, 1 prei, 1 zakje Boemboe Nasi goreng, 150 gr. achterham,500 gr. rundergehakt, 2 eieren, 5 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal oelek,zout en peper
Bladerdeeg.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bakvorm van ong. 24 cm doorsnee
Bladerdeeg moet ontdooid zijn.

Bereidingswijze

In een kom de boemboe nasi goreng wellen volgens de gebruiksaanwijzing.De prei in dunne ringetjes snijden en goed wassen en laten uitlekken in zeef.De wortel schrappen en wassen en dan in fijne reepjes of blokjes snijden.In een pan met ruim water de groenten even 2 minuten koken.In een zeef onder koud water afspoelen.De helft van de ham in kleine stukjes snijden.Doe het gehakt in een kom samen met het ei,paneermeel,prei-en wortelstukjes, de hamblokjes, de (gewelde) boemboe nasi goreng, ketjap, sambal, zout en peper.Dit alles goed vermengen tot een gladde massa.De bakvorm bekleden met het deeg, dan de bodem beleggen met plakjes ham en het gehakt mengsel erover verdelen en goed aandrukken.Tot gebruik afdekken met aluminiumfolie.Als je de taart wilt gaan bakken, verwarm je de oven voor op 225 graden C.Dan bestrijk je de taart met een losgeklopt ei, maar het aluminiumfolie er niet af laten.Dus gewoon afgedekt bakken.Bak de taart op een rooster, een richel onder het midden van de oven, in ongeveer 45 minuten gaar en bruin.Na de baktijd haal je de aluminiumfolie eraf en bak je hem nog eens 10 minuten.

Serveertip

lekker met Atjar Tjampoer

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten