1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Zalmpate

Zalmpate

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 geroosterde paprika (uit een pot)
2 lente-uitjes
100 gram gerookte zalm (snippers)
250 gram verse zalmfilet
1 ei
1/8 liter creme fraiche
zout
(versgemalen) peper
olie voor het invetten


Verder heb je nodig


Een braadslede/een kleine cakevorm (inhoud ca. 1/2 liter)
Afwerking:
Stort de zalmpate op een platte schaal en snijd hem in plakken en die vervolgens (eventueel) in stukken.


Een gerecht wat niet mag ontbreken wanneer men een uitgebreide TAPAS serveerd. Maar ook leuk als onderdeel van een buffet bij een verjaardag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Bereidingswijze

- Snijd intussen de paprika in kleine stukjes en de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes.
- Snipper de gerookte zalm fijn en snijd de verse zalm in stukjes.
- Pureer de verse zalm met het ei en de creme fraiche in een foodprocessor. Voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe, plus een theelepel sambal oelek.
- Schep de paprika, gerookte zalm en de uiringetjes door de zalmpuree.
- Vet een kleine cakevorm (inhoud 1/2 liter) in en schep de zalmmassa erin. Dek de vorm af met aluminiumfolie.
- cet de vorm in een braadslede; schenk zoveel kokend water in de braadslaede dat de vorm voor ca. de helft onderstaat en schuif het geheel in het midden van de oven. Laat de zalmpate in ca. 30 minuten gaar worden.
- Neem de zalmpate uit de oven en laat hem afkoelen. Zet de afgekoelde pate ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinettesmit


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinettesmit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top