1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Kalfsschnitzel saltimbocca

Kalfsschnitzel saltimbocca

Door: sonja26975

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2005

Ingrediënten 4 personen


? 4 Kalfsschnitzels
? 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto)
? 8 blaadjes salie (vers)
? 2 el olijfolie
? 1 dl witte wijn (droge)
? snufje peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de schnitzels en de plakjes ham. Leg op elk stuk schnitzel een blaadje salie en een plakje ham. Druk de ham goed aan en laat de schnitzels zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de stukjes vlees er met de hamkant naar beneden in. Bak deze kant in 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten.
Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.

Serveertip

Lekker met brede lintmacaroni en gemengde salade met artisjokhartjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top