Lekkere preitaart

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. prei, fijn gesneden
300 gr. Aardappelen, geraspt
bladerdeeg, ondooid
500 gr. Gehakt
2 knoflooktenen, uitgeperst
1 sjalotje / kleine ui, gehakt
zout en peper
1 eetl. Paprikapoeder
1 theel. Tijm
4 eieren
geraspte oude kaas
8 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt en gesnippert
1/4 liter slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
deegroller
taartvorm (ca. 24 cm)

Voorbereiding

zie ingredienten

Bereidingswijze

Kook de prei in 3 minuten in ruim kokend water; laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een taartvorm in. (ca. 24 cm.)
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een
ronde lap van 27 cm.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deeg bodem en
bestrooi 1/3 van de kaas over de bodem.
Meng het gehakt met de knoflook, sjalotje, paprikapoeder, tijm en zout en peper door elkaar.
Doe dit over de kaas.
Meng de prei met het aardappelrasp en de tomaatjes en doe dit er dan over.
Klop het ei los met de slagroom en zout en peper. Schenk dit over de taart en bestrijk de deegrand
met het eimengsel.
Bestrooi de taart met de rest van de geraspte kaas.
Bak de taart in het midden van de oven, in ca. 45 min bruin en gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten