peer in wijn met mascarpone
- Grieks, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-03-2005
Ingrediënten 4 personen
4 peren,geschild.200 ml witte wijn.
2 eetlepels honing.
50 gr hazelnoten grof gehakt.
250 gr mascarone.
Benodigdheden
hapjespan.4 borden.
Voorbereiding
halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
verwarm de wijn en honing in de hapjespan en los de honing op.
leg de peren in het vocht en stoof ze in 10 min.zachtjes gaar,laat een deel van het vocht verdampen.
rooster de hazelnoten in een droge koekepan.
roer de mascarpone met 2-3 lepels perenvocht los.
neem de peren uit het vocht en kook het in tot het stroperig wordt.
Bereidingswijze
snijd de peren tot waaiers en spreid ze op de borden uit.
schep de mascarpone erop en schenk de wijn siroop erover,
strooi tot slot de hazelnoten erover.
Serveertip
lekker met een glaasje samos.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties