peer in wijn met mascarpone

  • Grieks, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 peren,geschild.
200 ml witte wijn.
2 eetlepels honing.
50 gr hazelnoten grof gehakt.
250 gr mascarone.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan.
4 borden.

Voorbereiding

halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
verwarm de wijn en honing in de hapjespan en los de honing op.
leg de peren in het vocht en stoof ze in 10 min.zachtjes gaar,laat een deel van het vocht verdampen.
rooster de hazelnoten in een droge koekepan.
roer de mascarpone met 2-3 lepels perenvocht los.
neem de peren uit het vocht en kook het in tot het stroperig wordt.

Bereidingswijze

snijd de peren tot waaiers en spreid ze op de borden uit.
schep de mascarpone erop en schenk de wijn siroop erover,
strooi tot slot de hazelnoten erover.

Serveertip

lekker met een glaasje samos.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten