1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bruschetta
  6. Bruschetta - toast - met knoflook, basilicum en bieslook

Bruschetta - toast - met knoflook, basilicum en bieslook

Door: trice_n

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2005

Ingrediënten 4 personen


2 grote sneden vers lichtgrijs brood (1.5 cm dik gesneden) of breed stokbrood (Hoeveelheid aanpassen naargelang de honger). Een teentje knoflook, 2 tomaten (liefst zo rijp mogelijk), olijfolie, 4 tal blaadjes basilicum, verse bieslookpijpjes, een mespuntje paprikapoeder, peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Kwastje om de olijfolie mee over de toast te strijken.


Lekker fris en zomers. Een lichte topper om een maaltijd mee te starten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook teenje pellen. De tomaten pellen en ontpitten en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De blokjes kruiden met een beetje peper en paprikapoeder. De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

Bereidingswijze

Het brood roosteren (goudbruin). Terwijl het nog warm is aan alle zijden inwrijven met het teentje knoflook en vervolgens aan 1 zijde met wat olijfolie instrijken. Het tomaten mengsel er royaal over verdelen. De toasts even onder de grill zetten, net tot de tomaten warm zijn. De warme toasts bestrooien met fijngehakte basilicum en bieslook.

Serveertip

Warm serveren met een lekker aperitiefje erbij. Smaakt nog lekkerder indien je de toast rustig buiten op een zomerse dag kan eten - vb als aanzet voor de BBQ. TIP: eventueel kan je er een beetje geraspte kaas (emmental) over strooien. Smakelijk!!!!!!!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trice_n
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top