Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Zweedse gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse gehaktballetjes in roomsaus

Door: josianenijssen

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-03-2005

Ingrediënten 4 personen


30 - 40 gehaktballetjes "Kottbullar"

250 g rundergehakt
250 g varkensgehakt
1 ei
2-3 dl room en water (of melk en water)
2 1/2 eetlepel fijngehakte uisnippers
1/2 dl paneermeel
2 koude, gekookte aardappelen
4-5 eetlepels boter, margarine of bakolie
zout, witte peper (gemalen pimentkorrels)



Een vriendin die in Falkoping woont stuurde mij het recept door

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roomsaus:

Ingredienten:

1 dl room
2 dl water of vleesbouillon
chinese sojasaus
(1 eetlepel tarwelbloem)
zout, witte peper

Bereidingswijze:

Roer de bezinksels in de pan los en maak een jus met een paar deciliter kokend water of vleesbouillon. Zeef de jus en voeg de room toe. Bind de saus desgewenst met tarwebloem. Breng de saus goed op smaak en geef hem bij de gehaktballetjes met gekookte aardappelen, met suiker gladgeroerde vossenbessen, sla en zoute of zure augurkjes.

Bereidingswijze

Fruit de uisnippers goudgeel in een paar eetlepels boter, prak de aardappelen fijn en week het paneermeel in een beetje water. Roer alle ingredienten tot een kneedbare fijne massa en breng deze goed op smaak met zout, witte peper en desgewenst wat fijngestoten piment.
Vorm ronde balletjes van het gehakt (met behulp van een paar in water gespoelde lepels) en leg ze op een met bloem bepoederde Snijplank. Bak de gehaktballetjes daarna vrij langzaam bruin in een royale hoeveelheid boter.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top