1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella

Paella

Door: ria1205

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2005

Ingrediënten 4 personen


Per persoon 2 handjes vol rondkorrelige rijst (b.v.risotto),100 g champignons,1 haantje in kleine stukjes,1 el tomatenpuree.olijfolie extra vergine,1-2 teentjes knoflook halveren,4-6 gambas verse of diepvries,gegrilde paprika voor de garnering,citroen,klein blikje doperwten,mespuntje safraan,zout.



Dit is een paella die ik van Spaanse vrienden heb geleerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de olijfolie in een hapjespan (bodemvol)dep de stukjes kip droog en zout ze, bak ze in de heten olie aan beide zijden bruin, met de halve stukjes knoflook. Schep de stukjes kip in een soeppan en bak in de overgebleven olie de champignons aan, doe ze bij de kip, haal eventueel de halve stukjes knoflook eruit. Doe er zoveel water bij tot de kip ruim onder water staat en laat het geheel ca. 20 min op een laag vuur trekken. (dit kun je eventueel al een dag van tevoren klaarmaken).

Bereidingswijze

Doe in een paellapan of grote koekenpan de overgebleven olie en bak hierin de rijst tot die glazig is, voeg de tomatenpuree en het mespuntje safraan toe (voor de mooie gele kleur.) Giet ruim bouillon bij de rijst (verdeel de rijst gelijkmatig in de paellapan) en voeg de stukjes kip en champignons erbij. Strooi er wat doperwtjes over en wat reepjes gegrilde paprika. Zet het vuur hoog tot het geheel kookt, temper het vuur en laat de rijst zachtjes garen. Leg na ca 15 min de gamba's op de rijst. Draai de paellapan als je die gebruikt, regelmatig rond op het vuur, zodat de rijst aan alle kanten gaar wordt. Als de bouillon in de rijst is getrokken en de rijst is nog niet gaar, doe er dan nog wat bouillon bij, de rijst moet beetgaar zijn anders wordt het allemaal te plakkerig. Dus regelmatig proeven. Zet als de rijst goed is het vuur nog even hoog.
(Zelf gebruik ik 2 gaspitten en draai de pan regelmatig rond, omdat mijn paellapan behoorlijk groot is voor 1 gaspitje.)

Serveertip

Serveer met een tomaten komkommersalade en stokbrood, doe er partjes citroen apart bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria1205
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top