1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: palmfieken

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2005

Ingrediënten


- 200 gr boter
- 500 gr bloem
- 500 gr cassonade suiker
- 1 ei
- 1 eigeel
- 5 gr zout
- 5 gr speculaas kruiden
- ( gr bicarbonaat



Kinderen vinden dit heerlijk !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- zet de oven op 200 graden
- zet de boter een uur op voorhand uit de ijskast zodat ze kneedbaar is
- meng alle ingredienten met de boter en meng stevig met een lepel of je mag ook kneden
- doe het deeg in cellofaan papier en leg het een nachtje in de koelkast
- rol het deeg uit om een bebloemde ondergrond en snijd er figuurtjes uit
- leg de vormpjes op bakpapier in de oven op 180 gedurende 25 a 30 minuten

Serveertip

Tips
- geen minarines gebruiken
- geen water bij doen
- eventueel bloem als suiker gebruiken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van palmfieken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top