1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Plakjes Teriyaki varkenshaas

Plakjes Teriyaki varkenshaas

Door: sonja26975

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-03-2005

Ingrediënten 4 personen


? 400 gr Varkenshaas
? 1 dl ketjap manis
? 5 el bruine basterdsuiker
? 1 el gemberwortel (verse, geraspt)
? 1 teentje knoflook (geperst)
? 1 lenteuitje (in dunne ringen)
? 1 el sesamolie
? 1 el peterselie (verse, fijngehakt)
? snufje peper (versgemalen)
? 75 gr boter


Verder heb je nodig


? koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.
Snij de Varkenshaas in dunne plakken van 1 cm dikte en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan. Verhit een klontje boter in de pan en bak hierin een plakje Varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per zijde goudbruin. Leg de gebakken plakjes vlees op een bord.

Serveertip

Lekker met mie of stokbrood, plakken verse mango en cashewnoten.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja26975
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top