? 400 gr Varkenshaas
? 1 dl ketjap manis
? 5 el bruine basterdsuiker
? 1 el gemberwortel (verse, geraspt)
? 1 teentje knoflook (geperst)
? 1 lenteuitje (in dunne ringen)
? 1 el sesamolie
? 1 el peterselie (verse, fijngehakt)
? snufje peper (versgemalen)
? 75 gr boter
? koekenpan
Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.
Snij de Varkenshaas in dunne plakken van 1 cm dikte en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Verwarm een koekenpan. Verhit een klontje boter in de pan en bak hierin een plakje Varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per zijde goudbruin. Leg de gebakken plakjes vlees op een bord.
Lekker met mie of stokbrood, plakken verse mango en cashewnoten.
Femmie112 14-02-2012
Erg lekker! Thanks
martinel 12-02-2006
Heerlijk recept! Gaan we zeker vaker maken!
martinel 12-02-2006
Ik neem het recept mee en ga het vandaag maken. Ik laat je nog wel weten hoe het heeft gesmaakt!
sonjatestpagina 16-03-2005
even mee naar deze pagina
kerstsonja 13-03-2005
even mee naar deze pagina