Falafel
- Arabisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ingrediënten
4 kopjes gekookte kikkererwten,2 geklopte eieren,
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij,
1/2 kopje fijngesneden lenteui,
1 tl komijnpoeder,
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem,
2 tl cayennepeper,
wat zwarte peper,
2 tl zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1353,55 kcal |
Koolhydraten | 114,91 g |
Eiwitten | 77,43 g |
Vetten | 53,34 g |
Voorbereiding
Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren tot gewenste dikte. Afhankelijk of je van fijn of grof houd.
Bereidingswijze
Alles goed laten afkoelen, dan met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.
Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.
Serveertip
Serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, rucola, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Lekker met knoflooksaus.