Falafel

  • Arabisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Falafel

    Falafel

    Falafel

  • Falafel

    Falafel

    Falafel

  • Falafel

    Falafel

    Falafel

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten
4 kopjes gekookte kikkererwten,
2 geklopte eieren,
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij,
1/2 kopje fijngesneden lenteui,
1 tl komijnpoeder,
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem,
2 tl cayennepeper,
wat zwarte peper,
2 tl zout

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1353,55 kcal
Koolhydraten 114,91 g
Eiwitten 77,43 g
Vetten 53,34 g

Voorbereiding

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren tot gewenste dikte. Afhankelijk of je van fijn of grof houd.

Bereidingswijze

Alles goed laten afkoelen, dan met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.
Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.

Serveertip

Serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, rucola, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Lekker met knoflooksaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lunafairy avatar
lunafairy

Doorsturen

Home Recepten