1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Erwten
  5. Falafel
  6. Falafel

Falafel

  • Arabisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2005

Ingrediënten


4 kopjes gekookte kikkererwten,
2 geklopte eieren,
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij,
1/2 kopje fijngesneden lenteui,
1 tl komijnpoeder,
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem,
2 tl cayennepeper,
wat zwarte peper,
2 tl zout



Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren tot gewenste dikte. Afhankelijk of je van fijn of grof houd.

Bereidingswijze

Alles goed laten afkoelen, dan met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.
Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, rucola, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Lekker met knoflooksaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top