Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Falafel
  5. Falafel

Falafel

Door: lunafairy

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2005

Ingrediënten


4 kopjes gekookte kikkererwten,
2 geklopte eieren,
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij,
1/2 kopje fijngesneden lenteui,
1 tl komijnpoeder,
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem,
2 tl cayennepeper,
wat zwarte peper,
2 tl zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingredienten in een Keukenmachine of blender en pureren tot gewenste dikte. Afhankelijk of je van fijn of grof houd.

Bereidingswijze

Alles goed laten afkoelen, dan met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.
Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.

Serveertip

Serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, rucola, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Lekker met knoflooksaus.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top