1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Etli Pirinc Pilavi Acili (Pittig gekruid vlees met rijst)

Etli Pirinc Pilavi Acili (Pittig gekruid vlees met rijst)

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2005

Ingrediënten 4 personen


500 g Lamsvlees
zout en peper
1 kopje olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl zout
1 spaanse peper
2 uien
1 wortel
1 kleine prei
? liter bouillon
1 laurierblad
1takje tijm
1 takje rozemarijn
2 kopjes rijst
cayennepeper
2 el tomatenpuree
1 el paprikapoeder
half bosje bladpeterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees in kleine stukjes snijden en bestrooien met peper en zout.
De olijfolie in een pan verhitten en de geperste teentjes knoflook daarin fruiten.
Het vlees erbij doen en even aanbraden.
De spaanse peper fijnhakken en aan het vlees toevoegen. De uien pellen, de wortel en de prei wassen en fijnsnijden, en dan aan het vlees toevoegen en even meebakken. De bouillon erbij schenken, het laurierblad, de tijm en de rozemarijn toevoegen en het geheel 25 min laten sudderen. De rijst afspoelen en uit laten lekken, vervolgens aan het vlees toevoegen en het gerecht kruiden met zout, peper en cayennepeper. De tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor roeren. Dan laten sudderen op laag vuur tot de rijst gaar is.

Serveertip

Als het gerecht gaar is dan alles in een schaal doen en de gehakte bladpeterselie erover strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top