1. Home
  2. Recepten
  3. Diner voor 6 pers. ?5 p/p

Diner voor 6 pers. ?5 p/p

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2005

Ingrediënten 6 personen


400 gr. volkoren rijst
800 gr. kipfilet
4 bouillon blokjes
125 gr. gedroogde soepgroenten
6 eieren
200 gr. ham of spekblokjes
3 teentjes knoflook
250 gr. Trophy satesaus
? ltr. halfvolle melk
18 satestokjes
zoet-zuur kant en klaar
400 gr. tauge
1 zakje sladressing
azijn en suiker
1 zakje kroepoek
1 pakje vanille pudding
3/4 ltr. halfvolle melk
suiker
2 flessen wijn
koffie/thee
chocolade/bonbons



Nasi schotel met bijlagen, soep vooraf, dessert en koffie na, wijntje erbij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een Nasi-schotel met soep vooraf, dessert en koffie na en.... een wijntje erbij! Kook 400 gr. volkorenrijst in 8 dl. water. Kook 800 gr. kipfilet in 2 ltr. kruidenbouillon (van de kipfilet blijft ongeveer 600 gr. over!). Koop van Kania een pot met 125 gr. gedroogde soepgroenten en kook deze 'op' in water totdat het vocht bijna helemaal verdampt is (neem van de groenten 1/5 opzij voor later). Roerbak 6 eieren grof korrelig en bak 200 gr ham of spekblokjes met 3 teentjes knoflook, meng alles (behalve de kip) onder elkaar, zo de Nasi is klaar. Koop een potje 250 gr. Trophy Satesaus en maak klaar volgens gebruiksaanwijzing (met ? ltr. halfvolle melk), zo krijg je een ? ltr. lekkere satesaus. Snijd kipfilet in blokjes (en hou ? 60 gr. apart voor in de soep) en steek op 18 satestokjes, overgiet met satesaus (het lijkt weinig 30 gr. vlees per stokje maar dit is per stokje 13 gr. meer dan kant en klaar gekocht!) Maak bakjes met zoetzuur klaar naar smaak. (Lekker om zelf te maken is Tauge zoetzuur, 400 gr. Tauge blancheren (1 min.), zakje kruidendressing voor sla, water, azijn en suiker toevoegen, klaar!) en geef hierbij kroepoek. Neem voor de soep de overgebleven soepgroenten en kipfilet, snijd deze fijn, en doe in de bouillon die tot 1? ltr. is ingekookt. Maak als dessert een creme brule, van vanille pudding, doe die in vuurvaste schaaltjes, strooi er suiker over en zet het onder de gloeiend hete grill totdat de suiker caramelliseert. Tafel leuk dekken, kaarsje en servetjes, lekker wijntje erbij, een koffie/thee met chocolaatje/bonbon na... Voila... Een lekker etentje voor nog geen ? 5 per persoon in welk restaurantje krijg je dat??? (Maak je dit voor thuis? Laat de kinderen dan mee koken, ze vinden het maken van de satestokjes leuk en voor de rest kunnen ze ook meehelpen:-)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top