30 g gedroogde shitake; 2 rode paprika's; 2-3 wortelen; 1 kleine komkommer; 1 bosje bosuitjes; 1 kleine chinese kool; 500 g kipfilet; 250 g tofu; 3 - 4 l kippenbouillon; 2 el Japanse rijstwijn
(Japanse mizutaki) voor 4 pers.; per portie 310 Kcal; voorbereidingstijd 1 uur
Week de paddestoelen ongeveer 1 uur in heet water.
Snijd de schoongemaakte en afgespoelde paprika's in repen. Schil de wortelen, kerf ze in de lengte in en snijd ze in bloemen lijkende plakjes.
Halveer de onder de hete kraan gewassen en drooggedepte komkommer in de lengte. Schraap er de zaadjes uit en snijd de komkommer in plakjes van 1/2 cm dik. Snijd de schoongemaakte en gewassen bosuitjes in stukjes van 3-4 cm lang en halveer de onderste stukken eveneens in de lengte.
Snijd de schoongemaakte en gewassen Chinese kool in reepjes. Snijd de uitgelekte paddestoelen desgewenst eveneens in reepjes en verwijder de stelen.
Snijd de afgespoelde en drooggedepte kipfilets in blokjes van 2-3 cm. Snijd de tofu eveneens in blokjes. Verdeel alle ingredienten op een decoratieve manier over een of meer schalen.
Breng de bouillon in een pan op het vuur aan de kook. Giet een deel ervan in een fonduepan, breng op smaak met rijstwijn en houd deze op het rechaud tegen de kook aan. Houd de resterende bouillon, die wordt gebruikt om de bouillon in de fonduepan aan te vullen, op laag vuur warm
Aan tafel worden de ingredienten in gedeelten in de fonduepan gedaan en een paar min. zachtjes gekookt. Daarna worden ze er met de netjes uitgevist en in een sausje gedompeld.
Passende bijgerechten:
drooggekookte rijst, wasabi (groene mierikswortel), sesamsaus, sojasaus en chilisaus