Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2005



Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
? 150 g Ossenhaas (in dunne plakjes gesneden)
? 1 el gembersiroop
? 5 cm prei
? mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd)
? 1? theel mierikswortelpasta
? 2 el rijstazijn
? 1 el sojasaus
? 2 wortels
? 3 el zonnebloem olie
? 50 g alfalfa
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de worteltjes en prei in zo fijn mogelijke reepjes en meng ze met de alfalfa.
2. Meng de mierikswortelpasta met de azijn, gembersiroop, wasabi, sojasaus en zonnebloemolie.
3. Meng de salade met de helft van de dressing. Leg de salade in het midden van 2 borden.
4. Haal de plakjes Ossenhaas door de dressing en leg ze om de salade. Of bak ze eerst 1 minuut om en om in een hete, met een beetje olie ingevette, grillpan. Haal ze daarna pas door de dressing. Garneer eventueel met geroosterde sesamzaadjes en eetbare bloemen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten