Chinese stoombroodjes met gehakt

  • Indonesisch, Tussendoortje
  • 20-30 min.



Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 200 gr varkensgehakt
? snufje zout
? ? pakje witbroodmix
? snufje peper
? ? theel gemberpoeder
? ? theel suiker
? 1 el selderij (verse, fijngehakt)
? ? el citroensap
? 2 theel olie
? ? ui (fijngesnipperd)
? 1 teentje knoflook (fijngehakt)
? 1 el ketjap manis (zoete)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? een stoompan

Voorbereiding

Bereid de witbroodmix met suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot een deeg en laat dit rijzen.
Verhit ondertussen olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat deze afkoelen.
Rol 4 balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat. Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal. Maak op deze wijze ook de andere gevulde deegballen. Leg de deegballen op bakpapier en laat deze afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in ca. 25 minuten gaar stomen.

Serveertip

Lekker met chilisaus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja26975 avatar
sonja26975

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten