Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Walnoten-pestosaus

Walnoten-pestosaus

Door: brunch_recepten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2005

Ingrediënten 2 personen


250 gr. walnoten.
50 gr.verse basilicum.
2 teentjes knoflook.
50 gr. parmazaanse kaas.
1 1/2 dl olijfolie.
2 sneetjes witbrood.
3 dl. melk.
zout en peper.
100 gr. verse roomkaas.


Verder heb je nodig


Keukenmachine.


Een variant op de pestosaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de walnoten met de basilicum in de Keukenmachine fijn.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Meng de kaas en verse roomkaas erdoor en voeg beetje bij beetje de olie toe.
Snijd het brood in stukjes en week deze in de melk.
Doe de walnoten-basilicummengsel over in een pan.
Roer de melk met het brood erdoor.
Verwarm de saus al roerende tot deze mooi romig en licht gebonden is.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Doe de pesto over in een schaal en houd deze warm op het rechaud.
Lekker over een schnizel.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brunch_recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top