Vispakketjes met venkel en tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2005

Zeer licht en luchtig hoofdgerecht, dus ideaal als je nog wat overtollige winterkilootjes hebt. Daarnaast is het zo lekker, dat de rest van het gezin graag met je mee-eet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 el olijfolie; 1 teentje knoflook, fijngehakt; 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt; 2 el balsamicoazijn; 1/2 el vloeibare honing; tabasco; 1 venkel; 2 gelijke stukken zeewolffilet (ca. 250 g); 2 vellen bakpapier (ca. 40x50 cm)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In pan olie verhitten en knoflook ca. 30 seconden zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 1 minuut verwarmen. Azijn en honing toevoegen en saus 5 minuten op matig vuur verwarmen. Op smak brengen met tabasco en zout. Intussen venkel halveren en kern eruit snijden. Groen apart houden. Venkel in zeer dunne repen snijden (of schaven). Venkel in midden van vellen bakpapier leggen. vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Tomatensaus over vis scheppen.Pakketjes los rond vis dichtvouwen, zodat stoom goed kan circuleren. Pakketjes boven stoom in 12-15 minuten gaarstomen. Pakketjes op bord leggen en aan tafel openen. Serveren met pasta.

Serveertip

Zeewolf is te vervangen door roodbaars- of kabeljauwfilet. De pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid.

Recept uit AllerHande 4-2004

Laatste reacties

esmeet avatar
esmeet 20-11-2008

ga het vandaag proberen. Ziet er lekker uit.

annie_ik avatar
annie_ik 25-10-2007

Heerlijk gerecht. Probeer bij dit gerecht eens een Dornfelder Classic uit Duitsland. Echt een geweldige combi. De Dornfelder Classic die ik gedronken heb bij dit gerecht is van Weingut Heinrich Vollmer uit de Pfalz.

paulien_e avatar
paulien_e 23-11-2005

Gemakkelijk en erg lekker! We eten het zeker vaker.

sacha12 avatar
sacha12 08-03-2005

Heerlijk en lekker makkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten