Zeevruchtenpannetje met asperges
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
Dit lichtpikant en feestelijk voorgerecht voor 4 personen maakt u volledig vooraf klaar. bereidingstijd: 20 min., mag enkele uren vooraf + Op het moment zelf (5 a 10 min.)
Ingrediënten 4 personen
250 g mantelschelpnoten (diepvries)- 12 a 16 middelgrote scampi's (diepvries)
- 10 asperges (diepvries)
- 1/2 blik kreeftensoep (of ? 25 cl)
- 200 ml gevogeltefond (bokaal)
- 1,5 dl lichte room
- 2 eetl. cognac
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. versgesnipperde peterselie
- 1/4 koffiel. paprikapoeder
- tabasco
- peper en zout
Voorbereiding
- Pel de scampi's; dat gaat makkelijk als u de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water legt. Dep ze droog.
- Snij de diepgevroren asperges in stukken van 2 a 3 cm.
Bereidingswijze
vooraf:
Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpan. Kook de aspergestukjes gedurende 5 min. Haal ze uit de pan.
Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten in, laat afgedekt weer tot aan het kookpunt komen en zet het vuur af. Laat nog 5 min. rusten en haal de mantelschelpnoten uit de pan. Zet de aspergestukjes en de mantelschelpnootjes koel weg.
Laat de fond tot de helft inkoken.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de scampi's aan elke kant gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampi's koel weg.
Giet de ingekookte fond in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 min. verder koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Zet koel weg.
Op het moment zelf (5 a 10 min.)
Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi's, de mantelschelpnoten en de aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Serveertip
Dien op in eenpersoonspannetjes en geef er minibroodjes bij.