1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti

Spaghetti

Door: kramer1274

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2005

Ingrediënten 4 personen


300 g spaghetti
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels olijfolie
400 g kipfilet
2 theelepels chilipoeder
1 dl droge witte wijn of kippenbouillon
1 blik tomaatstukjes (netto 400 g)
2 theelepels tijm
100 g zwarte olijven zonder pit
zout, versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngehakte basilicum



IK HEB MIJ VOORGENOMEN OM DE VRIEZER EN VOORRAADKAST EERST LEEG TE ETEN VOORDAT ER WEER VOORRAAD BIJKOMT.IK KON DE SPAGHETTI RECEPT MAKEN ZONDER ER INKOPEN VOOR TE DOEN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ook de spaghetti in circa 10 minuten beetgaar volgens de gebruikswijzing. pel en snipper de ui en de teen knoflook. verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. snijd de kipfilet in blokjes. verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook en peper zachtjes aan. bak de stukjes kip en het chilipoeder even mee. voeg dan de wijn, de tomaatstukjes met vocht en de tijm toe en laat het geheel circa 8 minuten zachtjes sudderen. halveer de olijven en warm ze even in de saus mee. voeg zout en peper naar smaak toe en roer de basilicum erdoor. giet de spaghetti af. schep de spaghetti in vier warme diepe borden en verdeel de saus erover.

Serveertip

Lekker met Parmezaanse kaas en een gemengde salade



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top