1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tomaten gevuld met pikante rijst

Tomaten gevuld met pikante rijst

Door: ingridsaida

  • Marokkaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2005

Ingrediënten


1 middelgrote ui, fijngesneden;
3 eetlepels extra-virgin olijfolie;
1 ? theelepel tomatenpuree;
125 gram ronde risotto- of dessertrijst;
300 ml water;
zout en peper;
1 eetlepel gehakte munt;
2 eetlepels gehakte platte peterselie;
1 eetlepel gehakte dille;
sap van 1-1/2 citroen of 1 eetlepel sumac;
? theelepel gemalen piment;
1 theelepel kaneelpoeder;
4 grote, stevige vleestomaten of 10 kleine tomaten.


Verder heb je nodig


Koekenpan, ondiepe vuurvaste schaal


Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de vulling de ui in 1 eetlepel olie goudgeel bakken. Roer de tomatenpuree en de rijst er door. Voeg water, zout en peper toe, roer het goed door en laat dit 12 minuten pruttelen of zolang tot het water geabsorbeerd is. Meng de munt, dille en peterselie, het citroensap of de sumac, de piment en de kaneel en de rest van de olie er door.

Bereidingswijze

Snijd een rondje om de steelaanzet van elke tomaat en licht er een hoedje uit. Haal het binnenste en de zaden er met een puntige theelepel uit. Vul de tomaten met de rijst en zet de hoedjes terug. Schik ze in een ondiepe vuurvaste schaal en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 graden C.(gaststand 4), of tot de tomaten zacht zijn. Houd ze in de gaten zodat ze niet te snel uit elkaar vallen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top