1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Snelle bouillabaisse

Snelle bouillabaisse

Door: rosalek

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pot visfond; paar draadjes saffraan; 100 bacon, in stukjes; 300 g visfilet (zalm, tilapia, red snapper), in mootjes; 200 g noorse garnalen; 1 el roomboter; 3 el bloem; 1 tl cayennepeper; evt scheutje witte wijn; 1 bekertje zure room; sneetjes stokbrood, bij het serveren



Elle 2-2002

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng visfond met saffraan tegen de kook aan. Bak de bacon uit in een pan met anti-aanbaklaag. Schep ui de pan. Bak de vis samen met de garnalen in het baconvet. Smelt de roomboter, roer bloem en cayennepeper erdoor en schenk er wat bouillon bij. Roer tot een egale massa en giet deze weer langzaam terug in de bijna kokende bouillon. Schenk de witte wijn erbij. Verdeel de vis en garnalen over vier kommen en schenk de bouillon erbij. Schep in elke kom een flinke lepel zure room en serveer met stokbrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosalek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top