Bavarois met zuidvruchten
- Nagerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g tuttifrutti, 1 dl sinaasappelsap, 1 bitterkoekjes- of chipolatabavarois of -pudding (tulbandvorm van ca. 1 l, kant en klaar, diepvries), 2 dl slagroom, 1 borrelglas kirsch marasquin of kokoslikeur, 1/2 l blanke vla of vanillevla, 1 pakje amandelcantuccini (amandelkoekjes) of bitterkoekjes, 100 g kerstchocolade of chocolademoccaboontjes.Voorbereiding
Week de tuttifrutti minimaal 15 minuten in het sinaasappelsap. (Eventueel 2 minuten op 800 Watt met het sinaasappelsap in de magnetron). Haal de bavarois 1 uur voor gebruik uit de diepvries.
Bereidingswijze
Kies een ruime schaal. Stort hierop de bavarois. (Prik enkele gaatjes met een scherp mes in de onderkant van de verpakking zodat de bavarois gemakkelijk uit de vorm komt). Verdeel de vruchten eromheen of schep wat vruchten in het midden van de tulband. Klop de slagroom lobbig en spatel deze met de kirsch of marasquin door de vla. Serveer deze saus in een kannetje erbij. Garneer met koekjes en kerstchocolaatjes.
Serveertip
- Het is ook leuk om kleine bavaroises op een schaal met de vruchten eromheen te presenteren.
- Vervang de zuidvruchten door verse vruchten naar keuze of perziken, ananas en abrikozen uit blik.
- Presenteer er kleine glaasjes sinaasappellikeur of dessertwijn bij en doop daarin de amandelkoekjes
of bitterkoekjes.