Bavarois met zuidvruchten

  • Nagerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 g tuttifrutti, 1 dl sinaasappelsap, 1 bitterkoekjes- of chipolatabavarois of -pudding (tulbandvorm van ca. 1 l, kant en klaar, diepvries), 2 dl slagroom, 1 borrelglas kirsch marasquin of kokoslikeur, 1/2 l blanke vla of vanillevla, 1 pakje amandelcantuccini (amandelkoekjes) of bitterkoekjes, 100 g kerstchocolade of chocolademoccaboontjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de tuttifrutti minimaal 15 minuten in het sinaasappelsap. (Eventueel 2 minuten op 800 Watt met het sinaasappelsap in de magnetron). Haal de bavarois 1 uur voor gebruik uit de diepvries.

Bereidingswijze

Kies een ruime schaal. Stort hierop de bavarois. (Prik enkele gaatjes met een scherp mes in de onderkant van de verpakking zodat de bavarois gemakkelijk uit de vorm komt). Verdeel de vruchten eromheen of schep wat vruchten in het midden van de tulband. Klop de slagroom lobbig en spatel deze met de kirsch of marasquin door de vla. Serveer deze saus in een kannetje erbij. Garneer met koekjes en kerstchocolaatjes.

Serveertip

  • Het is ook leuk om kleine bavaroises op een schaal met de vruchten eromheen te presenteren.
  • Vervang de zuidvruchten door verse vruchten naar keuze of perziken, ananas en abrikozen uit blik.
  • Presenteer er kleine glaasjes sinaasappellikeur of dessertwijn bij en doop daarin de amandelkoekjes
    of bitterkoekjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoba_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten